Vodič za kupovinu filtera vode

Kako odabrati filter vode za piće?

5 pitanja na koja morate odgovoriti

Ovaj vodič je napravljen u Vašem interesu pa Vas lijepo molimo da ga pažljivo pročitate.

Kada je riječ o fizičkim licima, 85 % upita prema nama glasi ovako: "Ja bih malo filtrirao vodu, imam puno kamenca".

Izuzetak su ljudi koji već znaju što hoće, koje je želja za kvalitetnijim životom, uštedom ili na žalost potreba (bolest ili preporuka liječnika) potakla da potraže rješenje čiste vode za cijeli život.

Kamenac je nešto što je normalnom korisniku najvidljivije u svakodnevnom životu: naslage na dnu kuhala, bijele mrlje na čašama i posuđu, problemi sa bojlerom, pregradom na tuš kabini… .

Puno opasnije tvari za naše zdravlje su: klor, teški metali, trihalometani, bakterije, virusi, zamućenje za koje ne znamo od čega potiče.

Svaki problem ima svoje rješenje. Neka su pojedinačna, a neka rješenja pokrivaju sve navedene probleme.

Kako bi i Vama olakšali izbor rješenja za filtriranje vode napravili smo ovaj vodič. Pročitajte i sigurno ćete znati koje je pravo rješenje za Vas.

UGRADITE FILTER, NE BUDITE FILTER!

1. Saznaj problem

Prvo sami sebi odgovorite na pitanje “Koji je vaš problem s vodom?”

Jako je važno saznati koji je vaš problem s vodom. Možda niste zadovoljni okusom, ili vam je voda zamućena, možda imate sumnju na prisustvo bakterija u vodi ili imate veliko prisustvo kamenca u vodi.

Možda imate neke zdravstvene probleme i želite piti čistu i zdravu vodu.

Dakle za početak saznajte što je vaš problem s vodom: okus, zamućenje, bakterije, zamućenost, kamenac, teški metali... Najbolje je ako imate laboratorijski nalaz vode.

2. Kuhinja ili cijela kuća

Želite li filtrirati samo vodu za piće (u kuhinji) ili svu vodu koju koristite (za tuširanje, osobnu higijenu, sanitarnu vodu, vodu u bojleru...)?

Drugi odgovor koji morate dati sebi je želite li problem čiste vode rješiti samo za piće ili za cijeli objekat (kuću).

Ovo je jako važno npr. ako imate veliki udio kamenca u vodi i ako ste vlasnik kuće, onda sva voda koja vam dolazi pored toga što pijete nezdravu vodu, kamenac vam oštećuje kućanske uređaje i vodovodnu instalaciju (tuš baterije, slavine, bojlere, perilice, mašine za pranje posuđa...).

Treba li vam filter vode samo za kuhinju, za cijelu kuću ili ured?

3. Izvorište vode

Odakle se Vaš objekat napaja s vodom? Vodovod, čatrnja, bunar, kišnica, bušotina

Voda iz vodovodne mreže, bunara ili čatrnje ima različite fizičko-kemijske i mikrobiološke osobine. Npr. voda iz vodovodne mreže rijetko kada sadrži bakterije jer se vodovod redovno kontrolira i voda se tretira klorom.

Nerijetko voda iz vodovodne mreže ima neugodan okus i miris upravo zbog klora, ali ima i veliko prisustvo kamenca. Ostale štetne stvari ne vidite, a one su veliki problem za zdravlje.

Dok npr. kišnica koja se prikuplja u čatrnju, nema skoro nikako kamenca ali ima prisustvo bakterija. Iz tog razloga potrebno je na različite načine pristupiti filtriranju takve vode.    

4. Potrošnja vode

Jednostavno pitanje, koliko vam je dnevno potrebno filtrirane vode? Nije isto ako vam treba samo za piće ili i za piće, kuhanje, tuširanje, pranje rublja i posuđa...Ovisno o vašim potrebama postoje filteri koji mogu zadovoljiti svaku potrebu za vašom potrošnjom.

Zamislite da ugradite sistem za filtriranje za cijelu kuću koji Vam filtrira sanitarnu vodu, vodu za tuširanje, vodu za perilice, vodu za travnjake, vodu za pranje dvorišta, vodu za zalijevanje cvijeća i travnjaka...

5. Ugradnja i održavanje

Želite li Vi servisirati aparat (mijenjati filtere) ili želite uslugu Ecorfriend servisa?

Postoje filteri koje možete sami servisirati i kao i oni za koje Vam je potreban određeni alat ili neko tehničko predznanje. Ako želite biti neovisni o servisu ili mjenjati uloške kada Vi želite jednostavno poručite kod nas uloške i mi ih isporučimo brzom poštom. Izmjena je vrlo jednostavna (twist off). Ako se pridržavate naših uputa i sa takvim filterima ćete biti više nego zadovoljni, pod uvjetom da rješavaju problem koji imate.

Međutim, postoje i filteri koji su složeniji i za ugradnju i za održavanje. U pravilu njih ugrađuje i servisira Ecofriend servis. Tada dobijate i garanciju na kvalitetu izlazne vode koju konzumirate. Ugradnja,izmjena i cijena istih ovise o vrsti filtera.

 

Ako na neka pitanje imate nedoumice, ne brinite.

Naši prodajni savjetnici sa dugogodišnjim iskustvom će Vam u tome pomoći.

Pozovite nas na +385 (0)20 690 732.

Ili pogledajte našu ponudu filtera za vodu.

Vidi više