Šifra: 11860

Cijena 1.110,00 €
Dodaj u košaricu

1. Namjena i opis filtera

Konfiguracija RAINMASTER PRO (4 stupnja filtracije) je sistem namijenjen za tretiranje kišnice za cijeli objekat (kuću).  Kišnica je mikrobiološki neispravna voda. Najučinkovitiji način uništavanja ovih mikroorganizama i sprječavanje mogućih bolesti je dezinfekcija vode pomoću UV lampe.  Voda se nakuplja u čatrnji koja pogoduje razvoju raznih bakterija i virusa koji su opasni po vaše zdravlje ( Escherichia coli).  Uklanja bakterije i poboljšava okus vode.

Ova konfiguracija u kombinaciji mehaničkog filtera i UV sijalice, filtrira vodu koja je sigurna za korištenje. 

2. Kapacitet uređaja

Ovo je uređaj koji je namjenjen kućanstvima:

- sa jednim kupatilom i jednom kuhinjom

- do 5 članova domaćinstva

Napomena: ovo je procjena na temelju našega iskustva. Ovisi o navikama ljudi i njihovoj potrebi za određenim količinama vode.

3. Kupovina

Uređaj možete platiit na više načina (gotovinom, karticom na rate....). Kupovina putem našeg Web shopa je sigurna i pouzdana. Možete to učiniti iz udobnosti vašeg doma. A možete naručiti i drugim kanalima komunikacije (Viber, Telefon, Email...)

4. Uređaj sadrži

1 x Rainmaster trio
- Hydra (uklanja mehaničke nečistoće veće od 90 microna)
- Carbon (poboljšava miris i okus vode)
- Polipropilen (uklanja mehaničke nečistoće veće od 20 microna)

1 x UV lampa (1200 AL)

1 x Nosač za zid i ključ za otvaranje kućišta

Napomena: Uređaj se ugrađuje na glavnu dovodnu cijev vode u objektu (ne može u šaht). Obično je to neka ostava, garaža, podrum...Potreban je dovod struje. Ako napajate voćnjak ili baštu onda je potrebno napraviti dva dovoda vode, posebno. Nema potrebe da se filtriranom vodom napaja voćnjak ili bašta.

Važno!!! Slike su informativnog karaktera. Raspored, izgled i oblik sastavnih elemenata sistema ne moraju odgovarati stvarnom stanju. Punu važnost ponude imaju sastavnice i tehnički opisi nabrojani u opisu proizvoda. Stvarno stanje u objektu uzrokuje raspored elemenata.

5. Održavanje uređaja

- Carbon uložak: izmjena 2 x godišnje  (samostalna izmjena)

- Polipropilenski uložak: izmjena 2 x godišnje (samostalna izmjena)

- UV sijalica (30 W)  izmjena 1 x godišnje (samostalna izmjena)

6. Učinak filtriranja uređaja

 • Mehaničke nečistoće - uklanja 100%
 • Virusi i bakterije - uklanja 100%
 • Poboljšava okus vode

 

Tehničke specifikacije

Proces filtriranja

 1.  Hydra uklanja mehaničke nečistoće veće od 90 microna. Čestice gline, mulja, organske i anorganske tvari, pijesak uzrok su zamućenja vode. Mehanički filteri su rješenje za navedeni problem. Mehanička filtracija vode jedan je od najučinkovitijih  načina za sprječavanje nakupljanja nečistoća i pada tlaka vode uzrokovanih onečišćenom vodom.
 2. Voda prolazi kroz Carbonski filter gdje se poboljšava okus i miris vode karakterističan za kišnicu.
 3. U trećem koraku voda prolazi kroz fini mehanički polipropilenski filter gdje se otklanjaju mehaničke nečistoće veće od 20 microna.
 4. U zadnjem koraku UV zrake trajno i učinkovito uništavaju mikroorganizme, bez štetnih kemijskih spojeva. UV sustavi se lako instaliraju. Voda ostaje nepromijenjenog okusa, boje i mirisa. Zračenje pri valnoj duljini od otprilike 254 nm probija stjenku stanice i apsorbira se u stanici, odnosno molekulama DNA i RNA te razorno djeluje na strukturu molekule, sprječavajući daljnju replikaciju stanice. 

 

Uvjeti rada

 • Max radni tlak: 6 bara
 • Min radni tlak: 2 bara
 • Max radna temperatura: 50°C
 • Max tvrdoća vode: 12 °Fr
 • Max koncentracija Fe: 0,1 ppm
 • Električno napajanje: 230 V
 • In/Out: 3/4''
Povećaj fotografiju
Dokumenti za preuzimanje

Trebate pomoć ili imate pitanja?

+385 20 690 732

info@ecofriend.hr​​​​​​​