Šifra: 10190

Cijena 238,90 € | 1.799,99 kn
Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Proizvod trenutno nije dostupan

Obavijesti me kada ponovno postane dostupan

Filter vode s reverznom osmozom namjenjen za kućnu upotrebu.

1.Namjena i opis filtera

Filter RO 5 (Premium filter) je naš najprodavaniji filter. Radi na principu Reverzne osmoze i ima 5 stupnjeva filtracije. U potpunosti uklanja mehaničke nečistoće, kamenac, viruse i bakterije, klor i teške metale. Takva filtrirana voda prolazi kroz zadnji filter Remineralizator koji vodu obogaćuje mineralima i poboljšava joj miris i okus.

Filter R0 5 u svakom trenutku omogućuje vrhunski čistu i zdravu vodu. Ugradnjom ovog sistema rješavate problem pitke vode za cijeli život, bez obzira o kakvom se onečišćenju radi. 

2. Uređaj sadrži:

  • 4 x filter uloška 
  • 1 x filter reverzne osmoze
  • 1 x spremnik čiste vode,
  • 1 x slavina
  • 1 x nosač uložaka
  • 1 x kućište za uloške
  • 1 x ventil, crijeva, brtve

Dostava i montaža nisu uključene u cijenu uređaja.

https://youtu.be/7xy_qZCOdMI

Uređaj se montira ispod sudopera, a preko dodatne slavine (koja se montira uz glavnu slavinu na sudoperu ) crpite filtriranu vodu iz rezorvoara. Kapacitet 100 Litara/dnevno. Nije potrebna struja.

3. Izmjena filtera (uložaka)

Želite li biti potpuno sigurni da pijete čistu vodu onda je potrebno redovno održavati uređaj i mijenjati uloške.
Ulošci na ovom RO 5 filteru se mijenjaju 2 puta godišnje.

 

4. Koliko me u konačnici košta FILTRACIJA 100 litara vode/dnevno?

Vjerovali ili ne cijena FILTRACIJE 100 Litara /dnevno, košta vas 2,80 kn dok ćete za  1 litar  vode u trgovini izdvojiti 3,50 do 4,00 kn. 

Sada možete donijeti odluku da li vam se isplati kupiti ovaj filter što se tiče novca. A što se tiče zdravlja pogledajte naše savjete i činjenice. Vidi više

Proces filtriranja

1. Voda za piće iz vodovodnog sustava ulazi u prvi predfilter karbon filter koji odstranjuje klor, derivate klora, fenole.

2. Potom voda ide u drugi predfilter s aktivnim ugljenom visoke kakvoće, koji uklanja boju vode i neugodni okus i miris..

3. Nakon toga voda ulazi u treći predfilter - tip PX 05 s polipropilenskom membranom (5 mikrona), u kome se odstranjuju nečistoće veće od 5 mikrona. 

4. Pod utjecajem tlaka, procesom obrnute osmoze, glavni filter čisti vodu od spojeva soli teških metala, virusa, bakterija i ostalih nečistoća većih od 5 mikrona. 

5. Iz glavnog filtera očišćena voda, dotokom reguliranim tlačnom sklopkom, ulazi u tlačni rezervoar.

6. Voda iz rezervara ide u krajnji ugljično-polipropilenski filter, koji poboljšava ukus vode za piće, prije izravnog konzumiranja.

7. Odstranjena nečistoća u formi tzv. prljave vode istječe iz filtera posebnim odvodom u kanalizaciju.

 

5. Dodatna oprema - Dispenser

(nije obavezno ali daje veći komfor)

Dispenser nije filter nego uređaj koji skladišti, hladi i grije filtriranu vodu. Tako vam omogućuje da u svakom trenutku imate vruću vodu 90-95 OC i hladnu 3-5-OC. To je idealno za pripremanje toplih napitaka (juhe, čaja, kave...) i hladnih napitaka (prirodnih sokova, Cedevite...) 

Razlozi su jednostavni: nema potrebe za bocama s vodom u frižideru, nema potreba za korištenjem kuhala za čaj i Nescafe, nema prokuhavanja vode za dječju hranu i juhe… Dispenser Vam omogućuje kristalno čistu i zdravu ledenu ili vrelu vodu u svakom trenutku.

Postavlja se na kuhinjsku ploču i spojen je na struju.

6. Opcije (nadogradnje)

RO 5 Classic + pumpa

Na ovaj model  RO5 dodaje se Booster pumpa koja osigurava optimalan radni tlak u sustavu. Pumpa se ugrađuje na mjestima gdje u instalaciji nije dovoljan tlak vode, odnosno gdje je niži od 2,45 bara. Vidi više

 

RO 5 Classic + UV lampa

Na ovaj model  RO5 dodaje se UV lampa. Idealan filter za vodu koja se koristi iz vodocrplilišta, bunara i čatrnja. Ovakvi izvori vode u većini slučajeva imaju veliku koncetraciju bakterija koje je potrebno neutralizirati. Vidi više