Šifra: 11508

Cijena 300,00 €
Dodaj u košaricu

RO Logico aqua filter za vodu nije samo novi aparat u kuhinji, već doslovno korak u novi i lakši način života, s maksimalno mogućom sigurnosti za vodu sa slavine, i sa značajno manjim troškovima ukoliko kupujete vodu.

RO Logico aqua filtera - korisnik može samostalno vršiti servis odnosno izmjenu uložaka.

RO Logico aqua je uređaj za filtriranje vode za piće na principu reverzne osmoze. Uređaj tretira vodu kroz 5 stupnjeva filtracije. Efikasno uklanja zamućenje, klor, derivate klora, kamenac, teške metale, bakterije, viruse. Uz filter dobijete spremnik za vodu te posebnu malu slavinu kroz koju  dobivate filtriranu vodu.

Ovaj filter u svakom trenutku omogućuje vrhunski čistu i zdravu vodu. Ugradnjom ovog sistema rješavate problem pitke vode za cijeli život, bez obzira o kakvom se onečišćenju radi.

Ugrađuje se na dovod hladne vode unutar kuhinjskog elementa, te tretira vodu kroz 5 stupnjeva filtracije. Efikasno uklanja zamućenja, klor, kamenac (100%), i teške metale (95-98%). Ovaj filter ima twist off uloške koje možete jednostavno i samostalno mijenjati. 

Voda iz slavine ulazi u sistem i prolazi kroz sedimentni filter od 5 mikrona. U ovoj fazi filtriranja sistem mehaničkim putem odstranjuje zemlju, blato, krupniji i sitniji pijesak i druge nečistoće topive u vodi veće od 5 mikrona

Zatim voda prolazi kroz dva karbon filtera koji iz vode uklanjaju klor, derivate klora i neugodan miris vode.

Procesom obrnute osmoze RO membrana iz vode uklanja sve molekule veličine iznad 0,0005 mikrona (klor, kamenac, teške metale, bakterije, viruse)

Tretirana vode se sprema u spremniku. Otpadna voda odlazi u kanalizaciju.

Voda iz spremnika prije konačne upotrebe prolazi kroz filter remineralizator, čiji je cilj ukloniti mogući miris i okus, kao i podesiti  pH vrijednost vode.

ODRŽAVANJE

Neke komponente uređaja kao što su membrana, predfilteri i postfilteri su potrošni materijali koji imaju ograničeni vijek trajanja.

Njihovo trajanje ovisit će o kvaliteti ulazne vode, potrošnji, vrsti upotrebe i specifičnim karakteristikama vode kao što su ekstremna zamućenost, visoka razina klora, prevelika količina željeza itd.

Drugim rječima, izmjena uložaka ovisi o kvaliteti vaše vode. Što vam je voda prljavija češće ćete morati mijenjati uloške. U prosjeku je to jednom godišnje, međutim ima slučajeva gdje je voda toliko prljava da ih je potrebno mijenjati i 2 puta godišnje.

Kako biste osigurali kvalitetu vode potrebno je redovito održavanje uređaja.

PREPORUČENO ODRŽAVANJE

Sedimentni predfilter: najmanje jednom godišnje

Karbon predfilteri: najmanje jednom godišnje

Membrana: svake 3 godine za meku vodu (tvrdoća <15ºHF)

Filter remineralizator: najmanje jednom godišnje

 

 

Povećaj fotografiju
Dokumenti za preuzimanje

Trebate pomoć ili imate pitanja?

+385 20 690 732

info@ecofriend.hr​​​​​​​