Šifra: 11508

Cijena 2.200,00 kn
Dodaj u košaricu

RO Logico aqua filter za vodu nije samo novi aparat u kuhinji, već doslovno korak u novi i lakši način života, s maksimalno mogućom sigurnosti za vodu sa slavine, i sa značajno manjim troškovima ukoliko kupujete vodu. Za razliku od našeg RO5 filtera, kod RO Logico aqua filtera korisnik može samostalno vršiti servis odnosno izmjenu uložaka.

RO Logico aqua je uređaj za filtriranje vode za piće na principu reverzne osmoze. Uređaj tretira vodu kroz 5 stupnjeva filtracije. Efikasno uklanja zamućenje, klor, derivate klora, kamenac, teške metale, bakterije, viruse. Uz filter dobijete spremnik za vodu te posebnu malu slavinu kroz koju  dobivate filtriranu vodu.

Ovaj filter u svakom trenutku omogućuje vrhunski čistu i zdravu vodu. Ugradnjom ovog sistema rješavate problem pitke vode za cijeli život, bez obzira o kakvom se onečišćenju radi.

Ugrađuje se na dovod hladne vode unutar kuhinjskog elementa, te tretira vodu kroz 5 stupnjeva filtracije. Efikasno uklanja zamućenja, klor, kamenac (100%), i teške metale (95-98%). Ovaj filter ima click-clack uloške koje možete jednostavno i samostalno mijenjati. 

Voda iz slavine ulazi u sistem i prolazi kroz sedimentni filter od 5 mikrona. U ovoj fazi filtriranja sistem mehaničkim putem odstranjuje zemlju, blato, krupniji i sitniji pijesak i druge nečistoće topive u vodi veće od 5 mikrona

Zatim voda prolazi kroz dva karbon filtera koji iz vode uklanjaju klor, derivate klora i neugodan miris vode.

Procesom obrnute osmoze RO membrana iz vode uklanja sve molekule veličine iznad 0,0005 mikrona (klor, kamenac, teške metale, bakterije, viruse)

Tretirana vode se sprema u spremniku. Otpadna voda odlazi u kanalizaciju.

Voda iz spremnika prije konačne upotrebe prolazi kroz filter remineralizator, čiji je cilj ukloniti mogući miris i okus, kao i podesiti  pH vrijednost vode.

ODRŽAVANJE

Neke komponente uređaja kao što su membrana, predfilteri i postfilteri su potrošni materijali koji imaju ograničeni vijek trajanja.

Njihovo trajanje ovisit će o kvaliteti ulazne vode, potrošnji, vrsti upotrebe i specifičnim karakteristikama vode kao što su ekstremna zamućenost, visoka razina klora, prevelika količina željeza itd.

Drugim rječima, izmjena uložaka ovisi o kvaliteti vaše vode. Što vam je voda prljavija češće ćete morati mijenjati uloške. U prosjeku je to jednom godišnje, međutim ima slučajeva gdje je voda toliko prljava da ih je potrebno mijenjati i 2 puta godišnje.

Kako biste osigurali kvalitetu vode potrebno je redovito održavanje uređaja.

PREPORUČENO ODRŽAVANJE

Sedimentni predfilter: najmanje jednom godišnje

Karbon predfilteri: najmanje jednom godišnje

Membrana: svake 3 godine za meku vodu (tvrdoća <15ºHF)

Filter remineralizator: najmanje jednom godišnje

Dezinfekcija: Najmanje jednom godišnje. Svaki put  ako se voda nije trošila više od mjesec dana.

 

Povećaj fotografiju

Trebate pomoć ili imate pitanja?

+385 20 690 732

info@ecofriend.hr​​​​​​​