O Atlanticu

Atlantic je kompanija koja se bavi proizvodnjom: električnog grijanja bez cijevi i kotlovnice, električnim grijačima vode - bojlerima, kotlovima za domaćinstva, industriju, klima uređajima, uređajima za ventilaciju. Brendovi koji su zastupljeni su: Thermor, Alantic Guillot, Ygnis, Sauter, Lazzarini, Austria Email, Ideal Commercial, Cledhill, Keston, i Hamworthy.

Atlantic je karakterističan po održivom rastu i stalnom zapošljavanju novih radnika. Kompanija je osnovana davne 1968 godine. Njene temeljne vrijednosti su:

  • Ukupna kvaliteta za kupce; u pogledu proizvoda, servisa i isporuke,
  • Profitabilnost, kontinuirana egzistencija i stabilnost za kompaniju,
  • Poštovanje i obzirnost prema kupcima.

Sjedište kompanije je u Francuskoj, a brojna su međunarodna predstavništva. Brendovi i proizvodi kompanije Atlantic se distribuiraju u preko 100 zemalja (Velika Britanija, Belgija, Španjolska, Poljska, Turska, Ukrajina, Egipat, Rusija, Kanada…)

Jedan od ciljeva kompanije je stalno ulaganje u istraživanja i razvoj, konstantne tehnološke inovacije. Kompletna proizvodnja zasnovana je na industrijskim alatima visokih performansi, visokoj tehnologiji i specijaliziranim stručnim timovima. Do kraja 2015 godine imala je ukupno  5900 zaposlenih .  

Lojalnost klijenta i zadovoljstvo prioriteti su kompanije Atlantic. 

Svoju budućnost Atlantic vidi u obnovljivim izvorima energije: solarna energija, drvo, geotermalna energija, aerotermalni izvori,… Djelovanje Atlantic-a je u skladu s Europskom direktivom koja se odnosi na otpad električne i elektroničke opreme (WEEE).

Stalno nastojanje da se poveća zadovoljstvo korisnika dovelo je do razvoja jednostavnih, komfornih i sigurnih uređaja za grijanje.

 

 

Atlantic (www.groupe-atlantic.com) je, prije svega, najveći svjetski proizvođač i distributer konvektora i električnih radijatora.

Već par desetljeća, u svijetu u kojem nije lako ostvariti prednost, tvrtka Atlantic se bori  oružjem kao što je kvaliteta, mašta i entuzijazam da bi ponudili našim korisnicima i partnerima ugodniju svakodnevnicu i sutrašnjicu.

Atlantic jasno i snažno iskazuje svoju volju da doprinese jednom toplijem svijetu, tu djela prate riječi i svako tehnološko istraživanje je motivirano jednim ciljem da se uvijek stvara bolje da bi sutra život bio još ugodniji za življenje.

 

 

Atlantic je drugi po veličini europski proizvođač bojlera za domaćinstva, ugostiteljstvo i industriju. Lider je na tržištu Francuske i ima čvrstu poziciju u zapadnoj i istočnoj Europi, Africi i Srednjem istoku.  Postepeno prodire na tržište Latinske Amerike, Azije i Oceanije.

Rasponi bojlera su podijeljeni na dvije osnovne grupe:

  • Za domaćinstva – od 10 do 500 litara
  • Industrijski – od 500 do 5000 litara.

Najveći dio tržišta, 85% čine bojleri od 10 do 120 litara, a najprodavaniji su od 80 litara. Proizvodi su razvijeni u 3 tvornice u Francuskoj i dvije u inozemstvu (  u Egiptu i  Ukrajini). Atlantic bojleri su u skladu s tehnološkim standardima u preko 60 zemalja svijeta, a njihova kvaliteta je priznata od strane svih stručnjaka. Prvi su 1996 godine izumili O'pro sistem zaštite. Putem njega se zaštićuje magnezij anoda, električni grijač od korozije i produžava životni vijek spremniku za 50%.

Nobel Corporation je certificirani uvoznik i distributer Atlantic programa u BiH.