Česta pitanja

Što su konvektori?

Uređaji i sistemi za grijanje na principu konvekcije, odnosno prijenosa toplote uz učešće zraka kao materije. Fluid (zrak) dodirom sa izvorom toplote (grijačem) postaje lakši i prirodnim putem diže se ka stropu. Kao energent koriste struju 220 V. Isporučuju se u 5 različitih snaga, od 500-2000 W.

 

Koliki je jamstveni rok na Atlantic radijatore i konvektore?

Jamstvo na sve modele Atlantic konvektora i radijatora je 24 mjeseca. 

 

Kakav je učinak grijanja?

Na tržištu ne postoji uređaj koji može brže ugrijati zadani prostor, izuzetno ugodnom toplotom.

 

Što ako je vanjska temperatura -20°C?

Efekt je isti, s tim da Vam u prilog ide što kvalitetnija izvedba gradnje i otvora. To potvrđuju Atlanticova iskustva iz Sibira, te iz područja u BiH u kojima se  zimi temperatura spusti ispod -25°C.

Moraju li se postavljati ispod prozora?

Naprotiv, konvektori "Atlantic" se ugrađuju, na raspoloživo mjesto, vodeći računa o osnovnim tehničkim uvjetima. Također, mogu se izuzetno brzo premjestiti na drugu lokaciju.

Ako tako griju vjerojatno i "troše"?

Da, ali manje od svih poznatih tijela i sistema za grijanje na struju. Konvektor "Atlantic" nema motor, niti ventilator, ne akumulira energiju i ne treba zagrijavati ulje, vodu ili šamot, već direktno zagrijava zrak u prostoriji. Uz pravilno rukovanje, u odnosu na druga tijela i sisteme potrošnja je niža 25-40%.

Kako se upravlja konvektorom "Atlantic"?

Putem izuzetno osjetljivog termostata, koji registrira promjenu od 0,1°C. Termostat se nalazi u gornjem desnom kutu konvektora, i povezan je sa termo sondom na dnu uređaja. Centralni dio termostata je mikroprocesor, koji putem sonde provjerava temperaturu u prostoru svakih 40 sec., (F 117), i na taj način dodatno smanjoje gubitke i doprinosi nižoj potrošnji.

Da li se konvektori "Atlantic" mogu postavljati u kupatilo?

Da, s obzirom da svi imaju zaštitu IP 24.  

Je li komplicirana ugradnja konvektora?

Naprotiv, izuzetno je jednostavna, brza i čista. Mnogi naši kupci su sami instalirali konvektore prema našem uputstvu. Jamstvo vrijedi i u tom slučaju.

Možete li mi usporediti konvektore "Atlantic" sa drugim načinima grijanja?

Sa zadovoljstvom:

  • Razni fluidni i pokretni radijatori, kvarcne i TA peći, peći na drva i ostala tijela ne mogu se usporediti s Atlantic konvektorima iz nekoliko razloga: efekt grijanja, potrošnja, dizajn, isplativost, sigurnost, ekološki učinak, omjer cijene i kvalitete.
  • Etažno/centralno grijanje: Uz višestruko povoljniju investiciju u startu (2-6x) ugradnjom konvektora Atlantic, imate manju instaliranu snagu, nižu potrošnju, ugradnju bez buke i prašine, za par sati, uz ljepši dizajn, mogućnost premještanja i lokacije  po želji. Osim toga konvektore "Atlantic" možete ugrađivati parcijalno, dio po dio. Kod centralnih grijanja na tekuće ili čvrsto gorivo, energent plaćate unaprijed.
  • Klima uređaji: Prvenstveno uređaji za hlađenje, a mogu se koristiti za dogrijavanje u prelaznim periodima zime.
  • Fan coiler (toplinska pumpa) Kvalitetan i skup sistem. Ugradnjom kombinacije konvektora za grijanje i klima uređaja za hlađenje postižete isti efekt, uz uštedu oko  50% iznosa.

Isušuju li zrak?

Ne, čak se preporučuju osobama sa respiratornim poteškoćama.

Imaju lijep dizajn. Koliko su teški?

Da, dizajn je jako atraktiva i uklapa se u svaki prostor. Težina, ovisno o modelu, je u rasponu od 4-8 kg.

Koliko su konvektori "Atlantic" sigurni za korištenje?

Svi "Atlantic" uređaji su usklađeni sa važećim normama sigurnosti EU i HR, popraćeno važećim atestima. Bezopasni su za djecu i starije osobe, Posjeduju i program protiv smrzavanja (primjena u vikendicama), kao i zaštitu protiv pregrijavanja. Ne zahtijevaju održavanje.

Sve ovo lijepo zvuči, a koliko košta?

Hvala na komplimentu, a da bismo Vam kazali cijenu moramo znati Vaše potrebe, što želite grijati? Jednu prostoriju, dvije ili više, stan, tvrtku….? 
Reći ćemo samo da imamo idealan omjer cijene i kvalitete, sigurni smo da ćete biti zadovoljni.

Imaju li konvektori Atlantic neki nedostatak?

Da, ne smiju se prekrivati.