Zašto su Atlantic konvektori najbolji konvektori za grijanje?

14.01.2022 Svijet grijanja

Koji su najbolji konvektori za grijanje? Znamo da su konvektori najbolji i najekonomičniji uređaji za grijanje na struju, no postoji veliki broj proizvođača konvektora. Kako izabrati najbolji među njima?
Svi konvektori prenose toplinu na sličan način. Imaju grijače i limeno kućište otvoreno na gornjoj i donjoj strani. Kroz donji otvor ulazi hladni zrak, a kroz gornji izlazi topli te grije prostorije postojanom temperaturom reguliranom kroz termostat. Kako onda znati koji su najbolji?

Najbolji konvektori za grijanje bez premca

Upravo su Atlantic konvektori i radijatori s konvekcijom najbolji konvektori za grijanje, a u nastavku slijedi detaljno objašnjenje i zašto je to tako.

Naime, Atlantic konvektori u sebi sadrže posebne značajke koje ih uzdižu nad ostalima.

Svi naši proizvodi imaju neke posebnosti, ovisno o namjeni i samom proizvodu. Cjelokupan asortiman Atlantic sustava za grijanje možete vidjeti na našoj službenoj web stranici, u rubrici Atlantic grijanje.

Ovdje ćemo spomenuti te značajke kao svojevrsni zaštitni znak svih naših proizvoda.

Mala potrošnja

S Atlantic sustavima grijanja Vaša potrošnja električne energije drastično pada.

Omjer uštede je od 25% pa sve do 45%, ovisno o uređaju koji koristite. Ono što trebamo napomenuti, a tiče se uštede električne energije, jest da ta ušteda dolazi tijekom ravnomjernog korištenja uređaja. Prostorija se vrlo brzo zagrijava zahvaljujući efikasnom i ravnomjernom raspršivanju topline. Atlantic sustavi grijanja prate zadanu temperaturu, dosežu je i održavaju.

Jednostavna mogućnost programiranja

 

Upravo jednostavna mogućnost programiranja uređaja kroz tjedan dana i unutar 24 sata čini Atlantic sustave grijanja idealnim izborom između ostalih konvektora. Postoje dva načina programiranja: standardni i ecoboost, a konvektori koji posjeduju funkciju ecoboost sadrže u sebi i senzore prisutnosti te se ušteda električne energije penje i do 35%. Ecoboost programiranje regulira rad uređaja kroz dvije funkcije: Comfort i Eco.

Ako senzor detektira prisutnost osoba u prostoriji, uređaj iz modula Eco prelazi u Comfort koji zagrijava prostoriju do temperature koja je već prije određena. Nakon pola sata uređaj opet prelazi na modul Eco i ostaje u toj funkciji ako ne detektira prisutnost osoba u prostoriji.

Radijatori s konvekcijom

Osim konvektora, Atlantic sustavi grijanja imaju u svojem asortimanu i radijatore s konvekcijom s iznimnim performansama.

Princip grijanja je udvostručen jer Atlantic radijatori s konvekcijom zagrijavaju prostoriju ispuštajući toplinu cijelom svojom površinom kao i kroz korištenje konvekcije.

Zadatak konvekcije je da ugrije ono najhladnije područje, 20ak cm od poda. Kada se uz ovakav način grijanja prostorije pridoda i mogućnost programiranja uređaja kroz sedam funkcija, ušteda električne energije se penje do visokih 45 %.
Još jedna posebnost Atlanticovih radijatora s konvekcijom jest i posjedovanje ASP-a (Anti-Staining Process), tj. zaštite od prljanja zidnih površina uz koje je ovaj radijator postavljen. Treba naglasiti i da su ovi radijatori s konvekcijom idealni za prostorije s visokim stropovima, višim od uobičajenih 2,70 m, jer su u mogućnosti održavati ih toplima i ugodnima za boravak.

Mogućnost ugradnje idealnog sustava grijanja

Atlanticovi konvektori, radijatori s konvekcijom i kupaonski radijatori tvore sustav grijanja koji ne sadrži propuste.
Ovisno o kvadraturi stana, kuće ili poslovnog prostora, naši stručni djelatnici će samo za Vaše potrebe kreirati sustav grijanja koji u isto vrijeme jamči kvalitetno grijanje i smanjenje troškova električne energije.

Vaše je da slijedite naputke naših djelatnika i ne odstupate od istih. Za samo nekoliko mjeseci uložena investicija će se isplatiti.

Dovoljno je da nas već danas kontaktirate i kroz razgovor s našim djelatnicima dođete do idealnog rješenja za grijanje Vašeg doma ili poslovnih prostorija.
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na mail: info@ecofriend.hr ili na broj telefona +385 20 690 732 kao i poslati upit na našoj stranici Kontakt.