Atlantic konvektori i kupaonski radijatori

04.11.2019 Svijet grijanja

Jedna od kategorija koje nudi tvrtka Ecofriend je kategorija Atlantic sustava za grijanje koju sačinjavaju Atlantic konvektori i kupaonski radijatori te Atlantic radijatori s konvekcijom.
Osim Atlantic sustava za grijanje, tvrtka Ecofriend u svom asortimanu sadrži i Atlantic bojlere te sisteme za uštedu vode i energije i Ecofriend filtere i sisteme za filtriranje vode.

Iako se tvrtka Atlantic bavi i proizvodnjom bojlera (električnih grijača vode), kotlova za domaćinstva i industriju, klima uređaja te uređaja za ventilaciju, najpoznatija je kao najveći svjetski proizvođač i distributer konvektora i električnih radijatora. 

Što su zapravo konvektori?

Prije nego kažemo nešto više o Atlantic sustavima grijanja, slijedi detaljnije objašnjenje što su zapravo konvektori i na kojem principu rade.
Za razliku od ostalih uređaja za grijanje koji kao pogon koriste električnu energiju, primjerice TA peći (termo akumulacione peći) ili klima uređaji, grijanje putem konvektora ne posjeduje nedostatke niti u sustavu grijanja niti u potrošnji električne energije.

Konvektori rade na principu konvekcije, tj. na principu toplinskog strujanja zraka putem prirodne konvekcije. Proces konvekcije je sljedeći: hladan zrak, koji se nalazi 20ak cm od poda prolazi kroz grijače, doseže određenu temperaturu te tako ugrijan izlazi iz konvektora i širi se po prostoriji.
Na taj se način Vaš dom brani od hladnoće, bez isušivanja zraka i tako izbjegavate respiratorne poteškoće, upale sinusa i iritaciju očiju.

Koliko električne energije troše Atlantic sustavi grijanja?

Osim što Atlantic sustavi grijanja djeluju blagotvorno na Vaš organizam štiteći vas od zdravstvenih komplikacija povezanih s prostorijama u kojima uređaji isušuju zrak, također su prijatelj i Vašem novčaniku i kućnom budžetu. Prema nekim pokazateljima, naspram ostalih uređaja za grijanje (kao što su TA peći, kvarcne peći te razni drugi uređaji za grijanje), s Atlantic sustavima grijanja uštedjet ćete i do 40 % na računu za potrošnju električne energije, što je već od prvog mjeseca korištenja znatna razlika u potrošnji.

Koje modele Atlantic konvektora i kupaonskih radijatora može ponuditi tvrtka Ecofriend?

Detaljne informacije o modelima Atlantic konvektora i kupaonskih radijatora tvrtke Ecofriend možete pronaći na stranici o Atlantic grijanju.

Modeli Atlantic konvektora i radijatora s konvekcijom su:


1. Konvektor F129 pripada novoj generaciji modela Altis koji u sebi sadrži mogućnost programiranja uređaja. Takav način programiranja uveliko olakšava upravljanje i uštedu energije koja doseže i do 25 %. Ostale karakteristike ovog iznimnog konvektora kao i kratki video uradak koji pokazuje kako konvektor radi možete pogledati ovdje.

2. Konvektor Altis Ecoboost također posjeduje mogućnost programiranja uređaja uz dodatak Ecoboost-a koji regulira rad uređaja kroz dvije funkcije: Comfort i Eco. Ako senzor detektira prisutnost osoba u prostoriji, uređaj iz modula Eco prelazi u Comfort koji zagrijava prostoriju do temperature koja je prije određena. Nakon pola sata uređaj opet prelazi na modul Eco i ostaje u toj funkciji ako ne detektira prisutnost osoba u prostoriji. Na ovaj način konvektor brine da boravak u prostoriji uvijek bude ugodan. Za detaljnije informacije pogledajte na službenoj stranici o konvektoru Altis Ecoboost.

3. Radijator s konvekcijom Solius

4. Radijator s konvekcijom Solius digital

5. Radijator s konvekcijom Tatou Intelligent 

Što se tiče modela kupaonskih radijatora 2012 od 300, 500 i 750 W, to su uređaji predviđeni za grijanje prostora  i sušenje ručnika, konstantno održavaju toplinu i savršeno se uklapaju u sva kupatila, pa i u ona najmanja. Dodatne karakteristike možete saznati na službenoj stranici koja detaljno objašnjava sve što trebate znati o kupaonskom radijatoru model 2012.

Sve ove modele iz Atlantic sustava grijanja možete naručiti preko našeg web shopa s rokom dostave od tri do 10 radnih dana i s mogućnošću plaćanja na nekoliko načina:
1. Gotovinom po primitku pošiljke (pouzećem)
2. Plaćanje kreditnim karticama - jednoobročno
3. Plaćanje na rate - obročno
4. Općom uplatnicom ili internet bankarstvom
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na mail: info@ecofriend.hr ili na broj telefona +385 20 690 732 kao i poslati upit na našoj stranici Kontakt.