Atlantic konvektori i kupaonski radijatori

04.11.2019 Svijet grijanja

Jedna od kategorija koje nudi tvrtka Ecofriend je kategorija Atlantic sustava za grijanje koju sačinjavaju Atlantic konvektori i kupaonski radijatori te Atlantic radijatori s konvekcijom.
Osim Atlantic sustava za grijanje, tvrtka Ecofriend u svom asortimanu sadrži i  sisteme za uštedu vode i energije te Ecofriend filtere i sisteme za filtriranje vode.

Iako se tvrtka Atlantic bavi i proizvodnjom bojlera (električnih grijača vode), kotlova za domaćinstva i industriju, klima uređaja te uređaja za ventilaciju, najpoznatija je kao najveći svjetski proizvođač i distributer konvektora i električnih radijatora. 

Što su zapravo konvektori?

Prije nego kažemo nešto više o Atlantic sustavima grijanja, slijedi detaljnije objašnjenje što su zapravo konvektori i na kojem principu rade.
Za razliku od ostalih uređaja za grijanje koji kao pogon koriste električnu energiju, primjerice TA peći (termo akumulacione peći) ili klima uređaji, grijanje putem konvektora ne posjeduje nedostatke niti u sustavu grijanja niti u potrošnji električne energije.

Konvektori rade na principu konvekcije, tj. na principu toplinskog strujanja zraka putem prirodne konvekcije. Proces konvekcije je sljedeći: hladan zrak, koji se nalazi 20ak cm od poda prolazi kroz grijače, doseže određenu temperaturu te tako ugrijan izlazi iz konvektora i širi se po prostoriji.
Na taj se način Vaš dom brani od hladnoće, bez isušivanja zraka i tako izbjegavate respiratorne poteškoće, upale sinusa i iritaciju očiju.

Koliko električne energije troše Atlantic sustavi grijanja?

Osim što Atlantic sustavi grijanja djeluju blagotvorno na Vaš organizam štiteći vas od zdravstvenih komplikacija povezanih s prostorijama u kojima uređaji isušuju zrak, također su prijatelj i Vašem novčaniku i kućnom budžetu. Prema nekim pokazateljima, naspram ostalih uređaja za grijanje (kao što su TA peći, kvarcne peći te razni drugi uređaji za grijanje), s Atlantic sustavima grijanja uštedjet ćete i do 40 % na računu za potrošnju električne energije, što je već od prvog mjeseca korištenja znatna razlika u potrošnji.

Koje modele Atlantic konvektora i kupaonskih radijatora može ponuditi tvrtka Ecofriend?

Detaljne informacije o modelima Atlantic konvektora i kupaonskih radijatora tvrtke Ecofriend možete pronaći na stranici o Atlantic grijanju.

Modeli Atlantic konvektora i radijatora s konvekcijom su:


1. Konvektor F120  Idealan uređaj za ljude koji imaju ustaljeni dnevni raspored boravka u prostoriji i napuštanja (npr. kuća-posao-kuća-spavanje). Na temelju toga možete točno odrediti kada želite da se uređaj pali i gasi te na kojoj temperaturi da radi. Tako dodatno štedite energiju i do 25%. 

2. Konvektor Altis Ecoboost Idealan uređaj za ljude koji imaju ustaljene navike boravka (npr. kuća-posao-kuća-spavanje). Pored opcije vremenskog programiranja paljenja i gašenja uređaja 24/7, postoji i opcija senzora prisutnosti osoba u prostoru.

Tako npr. ako ste programirali uređaj da vam krene grijati prostoriju od 16:00 sati kada se vraćate s posla pa do 24:00 sata kada namjeravate spavati i u tome periodu iz nekog razloga napuštate prostoriju (npr. vodite djecu na trening) senzor prisutnosi detektira da nema nikoga u prostoriji te smanjuje temperaturu na Eco mode (za nekoliko stupnjeva).

Čim se vratite s treninga, senzor prisutnosti vas registrira i vraća temperaturu koju ste podesili i koju želite imati dok boravite u prostoriji do termina spavanja. Tako štedite i do 35% energije.

3. Konvektor Altis Ecoboost WiFi Daljinsko upravljanje putem aplikacije Cozytouch, praćenje potrošnje električne energije, upravljanje udobnošću i uštedom, više načina programiranja.

3. Radijator s konvekcijom Solius

4. Radijator s konvekcijom Solius digital

5. Radijator s konvekcijom Tatou Intelligent 

Što se tiče modela kupaonskih radijatora 2012 od 300, 500 i 750 W, to su uređaji predviđeni za grijanje prostora  i sušenje ručnika, konstantno održavaju toplinu i savršeno se uklapaju u sva kupatila, pa i u ona najmanja. Dodatne karakteristike i sve ostalo što trebate znati o kupaonskom radijatoru možete saznati ovdje model 2012.

Sve ove modele iz Atlantic sustava grijanja možete naručiti preko našeg web shopa s rokom dostave od tri do 10 radnih dana i s mogućnošću plaćanja na nekoliko načina:
1. Gotovinom po primitku pošiljke (pouzećem)
2. Plaćanje kreditnim karticama - jednoobročno
3. Plaćanje na rate - obročno
4. Općom uplatnicom ili internet bankarstvom
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na mail: info@ecofriend.hr ili na broj telefona +385 20 690 732 kao i poslati upit na našoj stranici Kontakt.