Atlantic konvektori i kupaonski radijatori

04.10.2021 Svijet grijanja

Jedna od kategorija koje nudi tvrtka Ecofriend je kategorija Atlantic sustava za grijanje koju sačinjavaju Atlantic konvektori i kupaonski radijatori te Atlantic radijatori s konvekcijom.
Osim Atlantic sustava za grijanje, tvrtka Ecofriend u svom asortimanu sadrži i  sisteme za uštedu vode i energije te Ecofriend filtere i sisteme za filtriranje vode.

Iako se tvrtka Atlantic bavi i proizvodnjom bojlera (električnih grijača vode), kotlova za domaćinstva i industriju, klima uređaja te uređaja za ventilaciju, najpoznatija je kao najveći svjetski proizvođač i distributer konvektora i električnih radijatora. 

Što su zapravo konvektori?

Prije nego kažemo nešto više o Atlantic sustavima grijanja, slijedi detaljnije objašnjenje što su zapravo konvektori i na kojem principu rade.
Za razliku od ostalih uređaja za grijanje koji kao pogon koriste električnu energiju, primjerice TA peći (termo akumulacione peći) ili klima uređaji, grijanje putem konvektora ne posjeduje nedostatke niti u sustavu grijanja niti u potrošnji električne energije.

Konvektori rade na principu konvekcije, tj. na principu toplinskog strujanja zraka putem prirodne konvekcije. Proces konvekcije je sljedeći: hladan zrak, koji se nalazi 20ak cm od poda prolazi kroz grijače, doseže određenu temperaturu te tako ugrijan izlazi iz konvektora i širi se po prostoriji.
Na taj se način Vaš dom brani od hladnoće, bez isušivanja zraka i tako izbjegavate respiratorne poteškoće, upale sinusa i iritaciju očiju.

Koliko električne energije troše Atlantic sustavi grijanja?

Osim što Atlantic sustavi grijanja djeluju blagotvorno na Vaš organizam štiteći vas od zdravstvenih komplikacija povezanih s prostorijama u kojima uređaji isušuju zrak, također su prijatelj i Vašem novčaniku i kućnom budžetu. Prema nekim pokazateljima, naspram ostalih uređaja za grijanje (kao što su TA peći, kvarcne peći te razni drugi uređaji za grijanje), s Atlantic sustavima grijanja uštedjet ćete i do 40 % na računu za potrošnju električne energije, što je već od prvog mjeseca korištenja znatna razlika u potrošnji.

Koje modele Atlantic konvektora i kupaonskih radijatora može ponuditi tvrtka Ecofriend?

Detaljne informacije o modelima Atlantic konvektora i kupaonskih radijatora tvrtke Ecofriend možete pronaći na stranici o Atlantic grijanju.

Modeli Atlantic konvektora i radijatora s konvekcijom su:


1. Konvektor F120  Idealan uređaj za ljude koji imaju ustaljeni dnevni raspored boravka u prostoriji i napuštanja (npr. kuća-posao-kuća-spavanje). Na temelju toga možete točno odrediti kada želite da se uređaj pali i gasi te na kojoj temperaturi da radi. Tako dodatno štedite energiju i do 25%. 

2. Konvektor Altis Ecoboost WiFi Daljinsko upravljanje putem aplikacije Cozytouch, praćenje potrošnje električne energije, upravljanje udobnošću i uštedom, više načina programiranja.

3. F127 je idealan konvektor za ljude koji imaju ustaljeni dnevni raspored boravka u prostoriji (npr. kuća-posao-kuća-spavanje). Na temelju toga možete točno odrediti kada želite da se uređaj pali i gasi te na kojoj temperaturi da radi. Tako dodatno štedite energiju i do 25%.

4. Solius je uređaj koji spada u skupinu radijatora s konvekcijom. Zahvaljujući snažnom i velikom aluminijskom grijaču, koji je smješten ispod cijele površine prednjeg panela (rupica), Solius nudi vrlo brzo zagrijavanje prostora uz neposredni komfor.

5. Solius Digital predstavlja idealan omjer cijene i kvalitete. Uz Solius imate dvije mogućnosti: ručno i programsko upravljanje. Francuski dizajn i tehnologija.

6. Tatou Intelligent Ovaj uređaj predstavlja vrhunac kvalitete, uštede energije i ugođaja grijanja. Jedinstveni francuski dizajn i tehnologija. 

7. Solius W-Fi Idealan uređaj za ljude koji imaju ustaljeni dnevni raspored boravka u prostoriji (npr. kuća-posao-kuća-spavanje). Na temelju toga možete točno odrediti kada želite da se uređaj pali i gasi te na kojoj temperaturi da radi. Lijepo dizajnirani uklapaju se u moderno dizajnirane prostore. Mogućnost uštede energije do 25%.

8. 2012 je kompaktan i klasičan kupaonski radijator koji služi za grijanje prostora, kao i za sušenje ručnika.  Savršeno se uklapa u svako kupatilo, čak i u ona najmanja. Uređaj je ispunjen medijem koji se naziva glikol i koji se vrlo brzo zagrijava, a sporo hladi, te cirkulira kroz sve rešetke. Predstavlja pametan izbor i dobru vrijednost za novac koji ste uložili. Instalacija je vrlo jednostavna.

Što se tiče modela kupaonskih radijatora 2012 od 300, 500 i 750 W, to su uređaji predviđeni za grijanje prostora  i sušenje ručnika, konstantno održavaju toplinu i savršeno se uklapaju u sva kupatila, pa i u ona najmanja. Dodatne karakteristike i sve ostalo što trebate znati o kupaonskom radijatoru možete saznati ovdje model 2012.

Sve ove modele iz Atlantic sustava grijanja možete naručiti preko našeg web shopa s rokom dostave od tri do 10 radnih dana i s mogućnošću plaćanja na nekoliko načina:
1. Gotovinom po primitku pošiljke (pouzećem)
2. Plaćanje kreditnim karticama - jednokratno i obročno
3. Općom uplatnicom ili internet bankarstvom

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na mail: info@ecofriend.hr ili na broj telefona +385 20 690 732 kao i poslati upit na našoj stranici Kontakt.