FILTERI

Kupili ste bokal za filtraciju i smatrate da ste riješili probleme zagađenosti pitke vode? Jeste li u zabludi?

08.07.2022 Svijet filtera

Sve veća zagađenost prirode i voda dovodi nas do često postavljanog pitanja: Kakvu to vodu pijemo? 

 

Kažu da je dnevno potrebno popiti osam čaša vode kako bi naše tijelo bilo hidratizirano. Dovoljna količina vode je posebno bitna u pogledu zdravstvenog stanja našeg organizma. 

No, sve ove teorije padaju u vodu ako pijete onu koja je zagađena i puna klora, a posebno je važno naglasiti da popularni bokali za filtriranje vode nisu pravo i trajno rješenje.

 

Kakva je voda koju pijemo?

U posljednje vrijeme popularnost bokala za filtriranje vode sve više raste, a svako treće kućanstvo se odlučuje za njihovu kupovinu. Ipak, postavlja se pitanje koliko je ta voda doista zdrava.

 

Postoji mnogo nedostataka bokala za filtriranje vode:
 

1. Čuvanje vode u plastičnom bokalu je opasno.
Posebno je opasno čuvati vodu u plastici na sobnoj temperaturi. Visoka temperatura plastike u vodu ispušta toksine opasne za normalnu funkciju organizma.
2. Voda nije u potpunosti filtrirana.
Bokal za filtriranje vode ima samo jedan filter uložak koji iz vode uklanja samo mehaničke nečistoće. Klor, azbest, kamenac, teški metali, bakterije ostaju u vodi koju pijete.
3. Nedovoljna količina vode.
1l vode je nedovoljan za četveročlanu obitelj koja u istom periodu, nakon napornog i vrelog ljetnog dana, dolazi na osvježenje kući.
4. Jednom upotrijebljen filter konstantno u vodi koju pijemo.
Kada voda jednom prođe kroz filter on postaje medij razvoja bakterija. Ovakav filter je konstantno uronjen u vodi koju pijemo iz bokala za filtriranje vode. Nagomilane bakterije i nečistoće na filteru mogu biti pogubne za naše zdravlje.
5. Nitko Vam ne napominje za izmjenu filtera.
U gomili obveza lako je zaboraviti kada treba zamijeniti filter u bokalu. Sve gore navedeno može postati čak i opasnije ukoliko ne mijenjate filter redovno, a sama zamjena opet ne predstavlja za vas i vaše ukućane dovoljnu zaštitu.

 

Kako sigurno piti vodu iz slavine?

Voda iz slavine nema rok trajanja i ne onečišćuje okoliš. Naizgled čista voda iz slavine u sebi može sadržavati veliki broj različitih zagađujućih komponenti. Kamenac, hlor, bakterije, pesticidi, virusi samo su neki od njih. 
Ako niste sigurni je li voda u vašem kućanstvu pitka,  Eco Friend vam nudi najsuvremenija rješenja za tretiranje vode, koja se mogu primijeniti na bilo kojem mjestu gdje je upitna kvaliteta ulazne vode.
Voda nakon prolaska kroz uređaj postaje vrhunski čista i zdrava.

Sistem za filtriranje vode Logico Aqua RO.

Ovaj sistem za filtriranje vode funkcionira na principu reverzne osmoze i ugrađuje se na dovod hladne vode unutar kuhinjskog elementa te tretira vodu kroz 5 stupnjeva filtracije.

Logico Aqua RO efikasno uklanja zamućenja i klor, kamenac ( 100%), te teške metale ( 95- 98%). Kapacitet mu je 100 litara vrhunski čiste vode u 24 sata, a sve što je potrebno su dvije godišnje izmjene uložaka. 

Korištenjem filtera za vodu razliku ćete osjetiti odmah, a dugoročna dobrobit je nemjerljiva.

Ako se još uvijek dvoumite što odabrati, slobodno se obratite EcoFriend timu.